Strikkekafe med mening

Det bugner over av strikkete plagg på Voss Frivilligsentral som har den gleden av å ha frivillige som arrangerer Strikkekafe hver fredag høst, vinter og vår. Her møtes strikkeglade damer som strikker, skravler, spiser vafler og drikker kaffe. Men alt er ikke bare for den kreative og sosiale biten, det er også en mening bak.

På initiativ fra Valborg Nummedal strikker denne gjengen klær, tepper, sokker, votter og kluter til Misjon uten grenser. Med gjerne restegarn fra andre eller fra strikkebutikkene på Voss blir det altså strikket uendelig mye flott som disse damene legger sin flid i. 


Misjon uten grenser er en tverrkirkelig diakonal organisasjon tilsluttet Norsk Råd for Misjon og Evangelisering (NORME). De er en del av den internasjonale misjons- og hjelpeorganisasjonen Mission Without Borders International som ble grunnlagt i 1960. Arbeidet i Norge startet i 1982. De arbeider blant barn, familier og eldre i seks av Europas fattigste land: Albania, Bosnia/ Hercegovina, Bulgaria, Moldova, Romania og Ukraina.

Nå har damene strikket nærmest et år og nå er det på tide å sende av gårde produksjonen deres. Totalt sett har damene strikket 575 plagg som gensere, sokker, votter, luer, babyklær, vester, pulsvarmere, tepper og kluter.


Tidligere dagligleder i Voss Frivilligsentral, Kjellfrid Skutlaberg, holder fortsatt strikkekafeen i gang som frivillig og er storfornøyd. Hun er både stolt og rørt over den innsatsen damene (og hun selv) har gjort, i alt 22 i dag. Strikkekafeen er en viktig del av disse damene sine liv, men ikke minst den gleden det gir å vite at noen som trenger det aller mest går med klærne deres er ubetalelig. Kjellfrid forteller at de har samarbeidet med Misjon uten grenser i over 10 år og at det er et trygt og godt samarbeid der de vet at klærne kommer fram til de som har behov for det.


Strikkekafeen har plass til flere og er hver fredag kl. 13.00 – 15.00 på Voss Frivilligsentral

2024 © Voss frivilligsentral